1. فارکس کو
  2. /
  3. مقالات آموزش فارکس
  4. /
  5. فارکس
  6. /
  7. رویکرد های تحلیلی در بازار...
رویکرد های تحلیلی در بازار فارکس

رویکرد های تحلیلی در بازار فارکس

رویکرد های تحلیلی در بازار فارکس

بازار فارکس همواره از پیچیده ترین و پویاترین بازار های جهانی بوده است که تصمیم گیری درست و به موقع در آن از عواملی است که تجربه و مهارت سرمایه گذار را به چالش کشیده است.

برای تصمیم گیری صحیح در معاملات و موفقیت در تجارت و همچنین جلوگیری از متحمل شدن زیان و خسارت٬ رویکرد های تحلیلی از جمله تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی یا فاندامنتال وجود دارند که میتوانند راهنمای خوبی برای معامله گر در سود دهی معاملاتش باشند. در ادامه به مطالعه بیشتر در خصوص این دو تحلیل ارزشمند خواهیم پرداخت.

 

تحلیل بنیادی

در تحلیل بنیادی معامله گران با استفاده از داده هایی به تحلیل بازار می پردازند. این داده ها شامل داده‌های اقتصادی و داده‌های سیاسی هستند که داده‌های اقتصادی شامل عواملی مثل رشد اقتصادی (GDP)، نرخ بیکاری، نرخ بهره، تورم، ورود و خروج سرمایه ومی‌شوند.

داده های ذکر شده از عوامل تأثیر گذار بر ارزش ارزها و سایر دارایی‌ها هستند که هر کدام به نوبه خود باعث تغییراتی در نرخ ارز ها و بازار فارکس خواهند شد. برای مثال، با افزایش نرخ بهره در یک کشور امکان جذب سرمایه گذاران بیشتری به آن کشور افزایش می یابد که این موضوع باعث ارتقای ارزش ارز ملی آن کشور در مقابل دیگر ارزها می‌شود

تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال بر اساس حجم معاملات٬ شاخص های فنی٬ نمودارهای قیمت و الگو های نموداری استوار است که به طور معمول از نمودارهای قیمت و حجم معاملات برای تشخیص الگوهای مختلف استفاده می‌شود. برای مثال برای تشخیص تغییرات در رفتار بازار٬ میتوان از الگوی (شانه و سر شانه) و یا (دوشاخه) استفاده کرد.

همچنین، شاخص‌های فنی مانند میانگین‌های متحرک یا RSI (شاخص قدرت نسبی) نیز برای تحلیل و پیش‌بینی رفتار قیمت‌ها توسط معامله گران مورد استفاده قرار می‌گیرند. به طور معمول از شاخص‌هایی مانند میانگین‌های متحرک و شکل‌های قیمتی مانند دوشاخه، سه شیاره و موازی برای پیش‌بینی رفتار قیمتی استفاده می‌شود.

برای مثال، اگر یک قیمت به نقطه پشتیبانی‌ اش برسد و الگوی (شانه و سر شانه) شکل بگیرد، ممکن است معامله‌گران تشخیص دهند که بازار به سمت بالا حرکت خواهد کرد.

investment

معامله گران معمولا تحلیل بنیادی را برای بلندمدت و تحلیل تکنیکال را برای کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار می دهند و از آن ها برای پیش‌بینی رفتار بازارهای مالی بهره میگیرند. اما باید به این نکته توجه نمود که هیچکدام از تحلیل های بازار های مالی به طور 100٪ صحیح نیستند و این تحلیل ها بستگی به شرایط بازار و تفاسیر شخصی دارند.

هر دو رویکرد تحلیلی نام برده شده دارای مزایا و معایب خود هستند و در صورت به کار گیری آن ها به صورت ترکیبی٬ میتوانند برای تصمیم‌گیری بهتر در معاملات موثر واقع شوند.

مزایا و معایب رویکرد های تحلیلی

مزایا و معایب هر یک از روش‌ها و رویکرد های تحلیلی وابسته به موقعیت بازار و شرایط متفاوت هستند و میتوانند با تغییر هر یک از عوامل متغیر باشند. در ادامه به بررسی مزایا و معایب تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال خواهیم پرداخت.

رویکرد های تحلیلی در بازار فارکس

تحلیل بنیادی

مزایا:

۱. پایداری در بلندمدت:

تحلیل بنیادی بر اساس اطلاعات و داده های اقتصادی و سیاسی استوار است و به‌طور عمده بر روی پیش‌بینی‌های بلندمدت تأثیرگذار است.

۲.استفاده از اطلاعات عمیق:

از آنجایی که اطلاعات اقتصادی و سیاسی می‌توانند بسیار گسترده باشند٬ از این نظر این روش می‌تواند برای سرمایه گذاران در تصمیم‌گیری درباره راهبردهای طولانی مدت کمک کننده باشد.

معایب:

۱.وابستگی به زمان:

تحلیل بنیادی به زمان وابسته است از این جهت که اطلاعات بنیادی معمولاً به تحلیل زمانی بلندمدت نیاز دارند و برای کوتاه‌ مدت بودن بازار مناسب نیستند.

۲.پیش‌بینی دشوار در شرایط بحرانی:

در شرایط وقوع رویدادهای ناگهانی و اخبار بحرانی و تکان دهنده در جهان مثل بحران‌های جهانی، پیش بینی بازار بر اساس تحلیل بنیادی٬ ممکن است برای معامله گران کمی دشوار باشد.

Fundamental analysis

تحلیل تکنیکال

مزایا:

۱.استفاده از الگوهای قیمتی:

در تحلیل تکنیکال معامله گران به شناسایی و بررسی الگوهای قیمتی می پردازند که این الگو ها می توانند در تصمیم‌گیری‌های معاملاتی بسیار کمک کننده باشند.

۲.تمرکز بر روند فعلی بازار:

استفاده از این روش تحلیلی بیشتر برای بررسی رفتار حال حاضر بازار پیشنهاد می شود و به کوتاه‌مدت بودن بازار واکنش خوبی دارد.

معایب:

۱.حساسیت به شرایط بازار:

در روش تحلیل تکنیکال این احتمال وجود دارد که در شرایط بازاری خاص، این روش به علت نوسانات و حرکت‌های ناپیوسته به سختی پاسخگوی پیش بینی بازار باشد.

۲.نیاز به تجربه و مهارت:

تحلیل تکنیکال نیازمند تجربه و مهارت در تشخیص الگوها و نمودارهای مختلف است و این روش ممکن است برای مبتدیان و افرادی که به تازگی در بازار فارکس شروع به کار کرده و آشنایی لازم را درباره این بازار ندارند کمی دشوار باشد٬ این امر نیار شدید به آموزش فارکس دارد که بصورت کاملا شفاف و گسترده در این سایت در حال جمع آوری و انتشار است.

5/5 - (5 امتیاز)
آنچه در این مطلب میخوانید !
دوره آموزش فارکس چه کسیست که امروزه لزوم آموزش در بازار های مالی را انکار...
مشاوره سرمایه گذاری در بازارهای مالی بدیهیست بازار های مالی برای افرادی که به تنهایی...
نرم افزار معاملاتی فارکس کو نرم‌افزارهای معاملات فارکس کو در قالب یک اندیکاتور و دو...
شرکت بین المللی فارکس کو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان!!

برای هماهنگی جلسه مشاوره تخصصی رایگان لطفا شماره تلفن خود را وارد کنید!