1. فارکس کو
  2. /
  3. مقالات آموزش فارکس
  4. /
  5. فارکس
  6. /
  7. آموزش فارکس با 20 سرفصل...
آموزش فارکس در فارکس کو

آموزش فارکس با 20 سرفصل رایگان

آموزش فارکس

بازار فارکس یکی از پویاترین بازارهای مالی جهان است که قابلیت معامله ی روازنه بیش از میلیون ها دلار را در خود دارد . بازار فارکس یا به عبارتی بازار ارز از تنوع و هیجان بسیاری برخوردار است که همین عامل باعث محبوبیت آن بین معامله گران سرتاسر دنیا شده است .

۱- مقدمه ای برای بازار فارکس

  • دسترسی ساده به فارکس:

با پیشرفت علم دسترسی به بازار فارکس برای افراد بیشتری مهیا شد و معامله گران توانستند با استفاده از بروکر ها و نمایندگان معاملاتی آنلاین به آسانی به این بازار دسترسی داشته باشند . بروکر ها با ارایه ابزار ها و پلتفرم هایی برای ما امکان مشاهده ی قیمت ها ٬ خرید و فروش و انجام معاملات را فراهم میکنند .

  • جلوگیری از اشتباهات رایج در معاملات فارکس:

در این بازار پر ریسک اشتباهات رایج در معاملات میتوانند عواقب جدی را به همراه داشته باشند . توجه به مواردی مثل : آموزش و دانش کافی ٬ مدیریت ریسک ٬ انعطاف پذیری در تصمیم گیری و مهار و کنترل احساسات میتوانند در جلوگیری از این اشتباهات کمک کننده باشند .

  • مسیری به سوی سودآوری:

در این بازار بین المللی میتوان به راحتی از روش ها و راهبرد هایی به منظور رسیدن به سود و سودآوری استفاده کرد . این روش ها میتوانند استفاده از استراژی های معاملاتی مناسب ٬ آموزش و تحلیل و … باشند .

  • آناتومی معاملات موفق:

بازار فارکس شامل عناصر و اجزایی در آناتومی معاملات است که در انجام معاملات موفق نقش دارند . این آناتومی شامل روانشناسی تجارت ٬ تحلیل بازار و مدیریت ریسک است که توجه به آن ها باعث تصمیم گیری درست در معاملات و در نتیجه دستیابی به موفقیت بیشتر است .

استراتژی های فارکس

۲- آشنایی با مفاهیم اساسی فارکس

  • روش‌های موثر برای مدیریت ریسک در معاملات فارکس :

استفاده از روش هایی مانند : تعیین سطح توقف ضرر ٬ مدیریت اندازه معاملات ٬ استفاده از سفارشات محدود کننده و مدیریت حجم معاملات به شما کمک میکند تا ریسک معاملات را پایین آورده ٬ از خسارات زیاد جلوگیری کرده و سود خود را افزایش دهید .

  • آنالیز تخصصی در فارکس :

در آنالیز تخصصی بازار ارز باید به بررسی  دقیق نقاط قوت و ضعف بازار ٬ عوامل اقتصادی ٬ سیاسی و .. پرداخت . همچنین میتوان برای آنالیز و تصمیم گیری بهتر در این بازار از ترکیب صحیح تحلیل فنی و بنیادی استفاده کرد .

  • مهارت‌های اساسی برای موفقیت در بازار فارکس :

هر معامله گر برای موفقیت در این بازار به مهارت هایی نیاز دارد . تحلیل بازار ٬ مدیریت ریسک ٬ تحلیل روانشناختی ٬ مهارت های مدیریت سرمایه و … که در این بین تعامل با سایر تریدر ها و اپراتور های بازار شامل ارتباط و شبکه سازی و تعامل و تبادل اطلاعات میتواند بسیار کمک کننده باشد .

  • راهکارهای کاربردی برای انتخاب بهترین زمان برای ورود به معاملات فارکس :

یکی از راهکار های اصلی برای انتخاب بهترین زمان ورود به معاملات فارکس ٬ تحلیل بازار است . بررسی و استفاده از تحلیل فنی و بنیادی به منظور بررسی شاخص ها ٬ الگو ها ٬ نمودار ها و رویداد های اقتصادی در کنار توجه به مدیریت ریسک و شناخت نوسانات بازار میتواند راهنمای خوبی برای انتخاب زمان مناسب باشد .

آموزش رایگان فارکس

۳- انواع ارزها و تأثیرات بر بازارهای جهانی

  • راهنمایی جامع برای انتخاب بهترین ارزها برای معاملات در بازار فارکس :

در بازار فارکس انتخاب بهترین ارز ها به عنوان عنصری تاثیرگذار در سودمندی معاملات به شمار میرود . نوع استراتژی معاملاتی و توجه به پایه های اقتصادی کشور های مرتبط با ارز های منتخب میتواند در انتخاب دقیق تر ارز ها در این بازار برای شما کمک کننده باشد . بررسی و مطالعه زوج ارز های محبوب نیز به معامله گران توصیه میشود .

  • تحلیل عوامل کلان اقتصادی برای موفقیت در معاملات فارکس :

در بررسی و مطالعه ی عوامل کلان اقتصادی ٬ عوامل اقتصادی و تاثیرگذار بر بازار ارز ها را مورد توجه قرار می دهیم . این عوامل شامل : سیاست‌های پولی، شاخص‌های اقتصادی، رشد اقتصادی، تورم، نرخ بهره، سیاست‌های مالی و سیاسی و سایر عوامل اقتصادی مرتبط با کشورها و مناطق جهان می باشند.

  • استفاده از ابزارها و منابع آموزشی برتر برای تقویت مهارت‌های معامله‌گران فارکس :

بازار فارکس ٬ بازاری پرریسک و پرتنش است که معامله گران برای پایین آوردن خطر ضرر در معاملات و از دست دادن سرمایه به ابزار ها و منابع آموزشی کاربردی و مفیدی و یا به طور کلی به یک آموزش جامع فارکس نیاز دارند . این منابع شامل : کتاب های آموزشی ٬ دوره های آموزشی آنلاین ٬ وبینار ها و کنفرانس ها و پلتفرم های معاملاتی هستند .

۴- نحوهٔ عملکرد بازار فارکس

  • موانع رایج در معاملات فارکس :

گاهی در معاملات فارکس با موانع و مشکلاتی مواجه میشوید که میتواند بر موفقیت و سودمندی معاملات شما تاثیرگذار باشد . این موانع میتواند بدلیل نداشتن آموزش کافی و نادیده گرفتن تحلیل های بازار به وجود بیایند . تصمیم گیری براساس احساسات و عدم مدیریت ریسک مناسب نیز از این موانع به شمار میروند .

  • راهکارهای کلیدی برای پیشگیری از اشتباهات در معاملات فارکس :

پیشگیری از اشتباهات میتواند برای بهبود عملکرد در بازار فارکس و نتیجه ی معاملات به شما کمک کند . داشتن آموزش و دانش کافی یکی از اصلی ترین راهکارها برای پیشگیری از اشتباهات در معاملات است . مدیریت ریسک ٬ مدیریت احساسات ٬ برنامه ریزی معاملاتی و تمرکز بر مدیریت مالی نیز میتوانند در این پیشگیری تاثیرگذار باشند .

  • رویکردهای اصولی برای مدیریت احساسات در معاملات فارکس :

با مدیریت احساسات ٬ معامله گران میتوانند تصمیمات بهتر و سنجیده تری درخصوص معاملات خود داشته باشند . برخی از رویکرد های مدیریت احساسات شامل این موارد هستند : تحلیل و بررسی احساسات ٬ آموزش و تمرین ٬ داشتن استراتژی و برنامه ریزی و ..

۵- روش‌های اولیه برای معامله در بازار فارکس

  • نگاهی عمیق به روش‌های بهبود عملکرد در معاملات فارکس :

    برای بهبود عملکرد و کسب نتایج موفق تر در بازار فارکس ٬ آموزش و مطالعه کافی نقش به سزایی دارند . ورود به این بازار بدون دانش کافی منجر به خسارت و از بین رفتن سرمایه معامله گران است . مهارت شما در تجزیه و تحلیل دقیق قبل از معاملات به همراه اطلاعات کافی از بازار ارز میتواند در بهبود عملکرد شما تاثیرگذار باشد .

  • استفاده از ابزارهای پیشرفته برای بهبود عملکرد در بازار فارکس :

برای بهبود عملکرد در بازار فارکس میتوان از ابزارهایی هایی مانند : نرم افزار های تحلیلی ( Bloomberg Terminal ٬ MetaTrader ٬ TradingView و ..) ٬ ربات های معاملاتی ٬ الگوریتم های هوشمند و سیستم های خودکار معاملاتی استفاده کرد .

  • تکنیک‌های برتر برای ارتقای مهارت‌های تحلیلی و تصمیم‌گیری در معاملات فارکس :

برای ارتقای مهارت های تحلیلی و تصمیم گیری در معاملات ٬ تکنیک ها و روش های برتری وجود دارند که تریدرها میتوانند از آن ها برای نتایج موفق تر و تحلیل های دقیق تر از بازار بهره ببرند . این تکنیک ها شامل : آنالیز تکنیکال ٬ آنالیز بنیادی ٬ استراتژی های مدیریت ریسک و … هستند .

نکات مهم در بازار فارکس

۶- استراتژی های موفق فارکس

  • استفاده از فناوری بلاک‌چین در صنعت مالی و معاملات فارکس :

فناوری بلاک چین یا همان تکنولوژی زیربنای ارز های دیجیتال مانند بیتکوین ٬ به عنوان یک نوآوری مهم که دارای امنیت بالا ٬ سرعت و کارایی و همچنین شفافیت در ثبت و ذخیره تمامی تراکنش ها و معاملات است شناخته میشود . این فناوری همچنین با حذف واسطه ها ٬ امکان معامله مستقیم بین دو طرف معامله را فراهم کرده است و می تواند جزو استراتژی های موفق فارکس شمرده شود.

  • مزایا و معایب استفاده از ربات‌ها در معاملات فارکس :

استفاده از ربات ها در معاملات فارکس مزایا و معایب خود را داراست که از مزایای آن میتوان به برنامه ریزی دقیق ٬ اجرای خودکار و عدم تاثیر عوامل انسانی و از معایب آن میتوان به پیچیدگی الگوریتم ها و تحلیل بازار ٬ عدم انعطاف پذیری ٬ خطرات فنی و وابستگی به داده های بازار اشاره کرد .

۷- مدیریت سرمایه و کنترل ریسک در معاملات فارکس

  •  راهکارهای مدیریت ریسک در بازار فارکس برای حفظ سرمایه :

مدیریت ریسک عاملی مهم و تاثیرگذار برای حفظ سرمایه و کاهش خطرات معامله است که به منظور مدیریت آن میتوان از این راهکار ها بهره برد : تعیین سطح استاپ لاس ٬ تنظیم سایز معاملات ٬ تنوع در معاملات و تقسیم سرمایه بین معاملات مختلف ٬استفاده از سفارشات محدود ٬ استفاده از تحلیل فنی و اصول مدیریت ریسک و …

  • استفاده از ابزارها و تکنیک‌های معاملاتی برای مدیریت بهتر ریسک در فارکس :

برای مدیریت بهتر ریسک در معاملات ٬ معامله گران میتوانند از ابزار هایی استفاده کنند تا ریسک معاملات آن ها را کاهش داده و به سودمندی معاملات کمک کنند .این ابزار ها میتوانند استفاده از تحلیل های فنی و بررسی نمودار ها ٬ شاخص ها و سطوح قیمتی ٬ استفاده از استراتژی های مدیریت ریسک ٬ استفاده از منابع خبری و اطلاعاتی و سایر موارد باشند .

  • نکات کلیدی تکمیلی مرتبط با مدیریت ریسک در معاملات ارزی و فارکس :

در خصوص نکته تکمیلی مدیریت ریسک باید این نکته را ذکر کرد که در ابتدا باید به سطح توانایی مالی و بررسی میزان سرمایه گذاری ٬ میزان سود و ضرر قابل قبول برای شما و میزان زمان و انرژی شما توجه نمود . با تعیین میزان محدودیت خود میتوانید کنترل بیشتری روی معاملات خود و همچنین مدیریت ریسک آن ها داشته باشید .

۸- رویکردهای تحلیلی: تحلیل فنی و تحلیل بنیادی

  • رویکردهای پیشرفته در تحلیل تکنیکال برای معاملات دقیق‌تر در فارکس :

تحلیل تکنیکال روشی برای پیش بینی جهت حرکت قیمت هاست که با بررسی الگوها و داده های بازار انجام میشود . استفاده از الگوریتم های هوشمند و همچنین شاخص های پیچیده و ترکیب تحلیل تکنیکال با داده های بنیادی از رویکرد های پیشرفته در تحلیل تکنیکال هستند که میتوان به آن ها اشاره کرد .

  •  استفاده از رویکردهای پیچیده در تحلیل بنیادی برای تصمیم‌گیری در معاملات فارکس :

تحلیل بنیادی رویکردیست در تجزیه و تحلیل بازار های مالی که با بررسی عوامل اقتصادی ٬ اجتماعی و سیاسی تاثیرگذار بر قیمت ها سعی بر پیش بینی جهت حرکت آینده قیمت ها دارد. استفاده از رویکرد های تحلیل بنیادی به معامله گران کمک میکند تا با بررسی دقیق تر و بیشتری از عوامل بنیادی ٬ تصمیم گیری بهتری در معاملات خود داشته باشند .

۹- آموزش ابزارها و پلتفرم‌های معاملاتی

  • استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته و هوش مصنوعی در معاملات فارکس :

استفاده از هوش مصنوعی و تکنیک ها و روش های مبتنی بر آن موجب صرفه جویی در وقت و افزایش سرعت تصمیم گیری و همچنین کاهش تاثیر عوامل انسانی در فرایند معامله گری است .

  • مدیریت سرمایه پیشرفته در معاملات ارزی :

مدیریت سرمایه پیشرفته به معنای استفاده از روش ها و ابزار های کاربردی برای مدیریت و بهره برداری از سرمایه در بازار ارز است . از روش های مدیریت سرمایه پیشرفته میتوان به استفاده از الگوریتم های معاملاتی و استفاده از ابزار های تحلیلی پیشرفته اشاره کرد.

۱۰- چند استراتژی مهم و کاربردی در معاملات بازار فارکس

  • استراتژی Breakout:

استراتژی Breakout وقتی استفاده می‌شود که قیمت از نقاط پشتیبانی یا مقاومت شکسته و با گذشت از آنها وارد یک محدوده جدید می‌شود. معمولاً معامله‌گران منتظر شکست یا اختراق این نقاط هستند تا موقعیت مناسب برای ورود به معامله را بیابند.

  • استراتژی ترند:

استراتژی Trend بر پایه روند قیمت‌ها استوار است. معامله‌گران در جهت حرکت قیمت‌ها (صعودی یا نزولی) معامله می‌کنند و معمولاً از اندیکاتورهای تحلیلی مثل میانگین متحرک یا شمع‌های جهتی برای تأیید روند استفاده می‌کنند.

  • استراتژی Scalping:

استراتژی Scalping بر معامله در فواصل زمانی کوتاه تمرکز دارد، به طوری که معامله‌گران از تغییرات کوچک قیمت‌ها سود کسب می‌کنند. این نیازمند تحلیل سریع و فعالیت مداوم است.

  • استراتژی کندل‌استیک:

این استراتژی بر پایه تحلیل الگوهای کندل‌استیک مبتنی است و از الگوهای مختلف کندل‌استیک برای پیش‌بینی حرکت قیمت‌ها استفاده می‌کند، مانند الگوهای معروف مثل ستاره شامل دوجی، معکوس و…

هر استراتژی ممکن است مزایا و معایب خود را داشته باشد. مهمترین امر، تطابق استراتژی با شرایط بازار و تجربه شخصیتان است.

۱۱- معرفی چندین اندیکاتور مهم و تاثیرگذار در بازار فارکس

استفاده از اندیکاتور ها میتواند در کنار استفاده از استراتژی های مختلفی که در معاملات فارکس به کار گرفته می شود٬ تاثیرات کثبت زیادی را در موفقیت معاملات سرمایه گذاران داشته باشد. اندیکاتور ها در تحلیل بازار و پیش بینی جهت حرکت قیمت ها نقش مهمی را بر عهده دارند که در ادامه به برخی از موثر ترین و مهم ترین اندیکاتور ها اشاره خواهیم کرد.

  • RSI:

اندیکاتور RSI و یا شاخص قدرت نسبی٬ برای معامله گران بازار فارکس در مشخص کردن نسبت قیمت های صعودی و نزولی و تشخیص وضعیت پیش خرید و پیش فروش در بازار کمک کننده است.

  • MACD:

این اندیکاتور که به آن میانگین متحرک همراه و دیواره نیز گفته می شود٬ به وسیله تلاقی دو میانگین متحرک٬ تغییرات جهتی در بازار و کاهش یا افزایش قیمت ها را تشخیص داده و از این روش به معامله گران کمک می کند.

  • Bollinger Bands:

اندیکاتور Bollinger Bands و یا نوار های بلینجر٬ با استفاده از میانگین متحرک و دو باند استاندارد٬ به معامله گران اطلاعاتی را درباره قیمت ها و محدوده ی آن ها ارایه می دهند. به این صورت که نشان می دهند که آیا قیمت ها در بازه ای محدود شده اند و یا آیا در حال حرکت خارج از محدوده هستند.

  • Moving Averages:

این اندیکاتور که نام دیگر آن میانگین متحرک است٬ برای تشخیص جهت و نوسانات قیمت ها در تصمیم گیری کاربران بازار فارکس تاثیرگذار است. این اندیکاتور با نمایش میانگین قیمت ها در یک بازه زمانی خاص٬ به معامله گران در معاملاتشان کمک می کند.

  • Fibonacci Retracement:

این اندیکاتور(بازگشت فیبوناچی) بر اساس نسبت های فیبوناچی٬ به معامله گران در تحلیل سطوح پتانسیلی پشتیبانی و مقاومت در بازار کمک کرده و در موفقیت معاملات آن ها موثر است.

  • ADX:

این شاخص یا همان شاخص جهت گیری میانگین٬ به معامله گر در خصوص روند بازار اطلاعاتی را ارایه می کند و به او درباره قابل اعتماد بودن یا نبودن روند هشدار می دهد.

  • Ichimoku Cloud:

این اندیکاتور(ابر ایچیموکو) خطوط و ابر های مختلفی را برای تصمیم گیری بهتر به معامله گر ارایه می کند و از این طریق به تحلیل جهت و مقاومت و پشتیبانی در بازار کمک می کند.

  • Volume:

حجم معاملات و یا Volume تایید کننده یا تکذیب کننده ی قیمت های فعلی بازار و نقاط مهم در آن است و به سرمایه گذاران برای پیش بینی بهتر و در نتیجه سودآوری بیشتر کمک می کند.

اندیکاتور های نام برده شده ابزار های مهمی در تحلیل بازار فارکس هستند که توجه به آن ها باعث تجارتی مطلوب و موفق برای سرمایه گذار خواهد شد. اما باید به این نکته توجه داشت که استفاده از آن ها به صورت تکی و بدون در نظر گرفتن سایر استراتژی ها و یا اندیکاتور ها٬ می تواند ریسک ضرر در معاملات و خسارت مالی را به همراه داشته باشد.

۱۲- انواع پترن ها و الگو های معاملاتی در بازار فارکس

برای معامله در بازار فارکس، انواع پترن‌ ها و الگوها وجود دارد که معامله‌گران از آن ها برای پیش‌بینی حرکت قیمت‌ها و همچنین گرفتن تصمیمات درست معاملاتی استفاده می کنند. در ادامه به بررسی برخی از این پترن‌ ها خواهیم پرداخت. در مطلبی که در سایت فارکس کو آمده است٬ بطور کامل به این موضوع پرداخته شده است.

۱۳- تقویم اقتصادی فارکس

یکی از ابزار های مهم برای معامله گران تقویم اقتصادی است. تقویم اقتصادی فارکس اطلاعات ارزشمندی را در خصوص رویداد ها و اعلامیه های اقتصادی در اختیار سرمایه گذاران بازار فارکس قرار می دهد که این اطلاعات می توانند تاثیرات مثبت بسیار زیادی را در معاملات آن ها داشته باشند. در مطلبی با عنوان تقویم اقتصادی فارکس به توضیح کامل اصطلاحات آن پرداخته ایم و همچنین تقویم فارکس فکتوری فارسی برای راحتی کاربران قرار داده شده است.

۱۴- تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی

از روش های رایج و پراهمیت در تحلیل و بررسی سرمایه گذاری در بازار های مالی، استفاده از تحلیل فاندامنتال یا همان تحلیل بنیادی است. این روش بر پایه ارزیابی اصول و عوامل اساسی و اقتصادی شرکت ها یا دارایی ها شکل گرفته است.

این اصول میتواند شامل درآمد، سود، سودآوری، نقدینگی، بدهی، موقعیت رقابتی در صنعت، تغییرات قیمت محصولات، مدیریت و استراتژی شرکت و … باشد. تحلیل فاندامنتال به طور گسترده ای در بازار سهام، بازار ارز، بازار سرمایه و دیگر بازار های مالی به کار گرفته می شود. در مقاله ای که در همین پاراگراف لینک شده است٬ بصورت کاملا مفصل به آن پرداخته شده است.

۱۵- کاربردهای تحلیل فیبوناچی

تحلیل فیبوناچی، علاوه بر دو مفهوم اصلی در موارد دیگری نیز مثل تحلیل الگوهای قیمتی، تعیین نقاط ورود و خروج از معاملات، و تعیین سطوح احتمالی توقف و ادامه حرکت قیمت کاربرد دارد و همچنین میتواند در کنار ابزار های تحلیلی دیگر، به عنوان ابزاری تاییدی برای کمک به معاملاتی موفق تر و مطمئن تر قرار بگیرد.

ادامه دارد…

5/5 - (29 امتیاز)
آنچه در این مطلب میخوانید !
دوره آموزش فارکس چه کسیست که امروزه لزوم آموزش در بازار های مالی را انکار...
مشاوره سرمایه گذاری در بازارهای مالی بدیهیست بازار های مالی برای افرادی که به تنهایی...
نرم افزار معاملاتی فارکس کو نرم‌افزارهای معاملات فارکس کو در قالب یک اندیکاتور و دو...
شرکت بین المللی فارکس کو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان!!

برای هماهنگی جلسه مشاوره تخصصی رایگان لطفا شماره تلفن خود را وارد کنید!