1. فارکس کو
  2. /
  3. مقالات آموزش فارکس
  4. /
  5. فارکس
  6. /
  7. راهنمای تقویم اقتصادی فارکس و...
تقویم اقتصادی فارکس

راهنمای تقویم اقتصادی فارکس و اصطلاحات آن

راهنمای تقویم اقتصادی فارکس و اصطلاحات آن

یکی از ابزار های مهم برای معامله گران که در آموزش فارکس نیز به اهمیت آن پرداخته می شود٬ تقویم اقتصادی است. تقویم اقتصادی فارکس اطلاعات ارزشمندی را در خصوص رویداد ها و اعلامیه های اقتصادی در اختیار سرمایه گذاران بازار فارکس قرار می دهد که این اطلاعات می توانند تاثیرات مثبت بسیار زیادی را در معاملات آن ها داشته باشند. در ادامه به بررسی اصطلاحات و واژگان تقویم اقتصادی و ارایه توضیحات بیشتر در مورد آن ها خواهیم پرداخت.

 

۱. نوع رویداد ها:

  • نتایج کلی اقتصادی (Economic Indicators):

این نتایج شامل اعلامیه هایی در خصوص اطلاعات مربوط به وضعیت اقتصادی یک کشور هستند که این اطلاعات می توانند برای معامله گران بازار ارز بسیار ارزشمند بوده و اطلاعات موثری را از عملکرد اقتصادی کشور مربوطه در اختیار آن ها قرار دهند و راهنمای خوبی در مواجهه با تغییرات بازار فارکس باشند. این اعلامیه ها اطلاعاتی مربوط به نرخ تورم٬ نرخ بیکاری٬ رشد اقتصادی و… هستند.

  • سیاست پولی (Monetary Policy):

سیاست های پولی٬ سیاست هایی هستند که عامل اجرایی آن ها بانک مرکزی و یا سازمان های مرتبط با پول و اعتبار هستند که این تصمیمات و سیاست ها درباره موارد مهمی مثل تغییر نرخ بهره٬ تعدیل رزرو های بانکی و همچنین استفاده از ابزار های پولی برای کنترل وضعیت اقتصادی هستند.

  • سیاست مالی (Fiscal Policy):

به تصمیمات و اقدامات دولت درباره بودجه٬ مالیات و هزینه های دولتی که تاثیرات مستقیمی بر روند اقتصادی کشور دارند٬ سیاست های مالی گفته می شود. این تصمیمات نقش مهمی در اقتصاد را ایفا میکنند و می توانند به عنوان یکی از موارد مهم در تعیین جهت کلی اقتصاد قرار بگیرند.

اصطلاحات مرتبط با تقویم اقتصادی

۲. اصطلاحات مرتبط با تقویم اقتصادی:

  • NFP (Non-Farm Payrolls):
این اصطلاح نشان دهنده تعداد شغل‌های ایجاد شده در خارج از بخش کشاورزی و در صنعت، معدن و خدمات آمریکا است. این اعلامیه مهم ترین و تاثیر گذار ترین اندیکاتور اشتغال در اقتصاد آمریکا است که تاثیر بسیار قوی در بازار فارکس داشته و به طور معمول با حرکت های قوی در قیمت ها همراه است.
  • GDP (Gross Domestic Product):

این شاخص ارزش کلی تمامی کالاها و خدمات تولید شده در یک کشور در یک دوره زمانی خاص را به سرمایه گذار نشان می دهد. این شاخص(GDP) یکی از مهم ترین شاخص های رشد اقتصادی است که هر گونه تغییر در آن موجب تاثیرات بسیار بزرگی بر ارزش ارز ملی کشور مربوطه است. نیاز است تا معامله گران توجه ویژه ای را به آن ها در تقویم اقتصادی فارکس داشته باشند.

  • CPI (Consumer Price Index):

شاخص CPI جزو مهم ترین شاخص های اندازه گیری تورم است که نشان دهنده ی تغییرات قیمت کالاها و خدمات مصرفی برای سرمایه گذار است و افزایش آن معمولاً منجر به کاهش ارزش ارز ملی و کاهش آن منجر به افزایش ارزش ارز ملی کشور مربوطه خواهد شد.

 

 تقویم اقتصادی فارکس

  • Interest Rate Decision:

این شاخص برای معامله گران بازار فارکس نشان دهنده تصمیمات بانک مرکزی در مورد تغییرات نرخ بهره است که می تواند تاثیرات بسیار زیاد و موثری را بر بازار های مالی٬ روند رشد اقتصادی یک کشور و ارزش ارز آن داشته باشد.

  • Trade Balance:

تفاوت بین مقدار صادرات و واردات یک کشور، که نشان‌دهندهٔ وضعیت تجارت خارجی آن کشور است را شاخص Trade Balance می گویند. زمانی که مقدار صادرات یک کشور بیشتر از واردات آن کشور است٬ کشور مربوطه دارای تجارتی مثبت است که می تواند در افزایش ارزش ارز ملی تاثیرگذار باشد٬ در حالی که اگر مقدار واردات بیشتر از صادرات باشد و در اصطلاح تجارت آن کشور منفی باشد٬ این فرایند می تواند به نفع ارزش ارز خارجی باشد.

 

۳. تحلیل تقویم اقتصادی:

  • پیش‌بینی (Forecast):

پیش‌بینی‌ها تخمین معامله گران از نتایج اقتصادی آینده بر اساس اطلاعات موجود در دسترس هستند. تحلیل گران تقویم اقتصادی و سرمایه گذاران می توانند برای تنظیم استراتژی های خود بر اساس احتمالات مختلف٬ از داده‌های تاریخی، شاخص‌ها و اعلامیه‌های قبلی استفاده کنند تا بتوانند نتایج محتمل رویداد های آینده را پیش بینی کنند و از تاثیر این پیش بینی ها در معاملات خود بهره مند شوند.

  • واکنش بازار (Market Reaction):

معامله گران باید به این نکته توجه داشته باشند که واکنش بازار به اعلامیه ها و رویداد های اقتصادی می تواند بسیار پیچیده باشد . اعلامیه های اقتصادی می توانند بر حرکت قیمت ها و همچنین حجم معاملات تاثیرگذار باشند. برای سوددهی معاملات و همچنین موفقیت در تجارت٬ سرمایه گذاران باید توانایی تحلیل یک اعلامیه که دارای تاثیرگذاری مثبت یا منفی بر روی بازار فارکس است را داشته باشند.

برای مثال٬ یک اعلامیه اقتصادی مثبت می تواند منجر به افزایش قیمت یک ارز شده و یک اعلامیه منفی نیز می تواند سبب کاهش قیمت ارزی دیگر شود.

 

اهمیت رویداد ها در بازار مالی فارکس

۴. اهمیت رویداد ها:

  • High Impact:
رویداد هایی که به نام ( تاثیر قابل ملاحظه) شناخته می شوند٬ توانایی ایجاد تغییرات قوی در بازار فارکس را دارند و می توانند تاثیرات مهم و قابل ملاحظه ای را بر بازار های مالی داشته باشند. این نوع از رویداد ها می توانند به طور مستقیم موجب تغییرات ناگهانی و بزرگ در قیمت ها و حجم معاملات شده و به همین دلیل توصیه می شود که معامله گران توجه ویژه ای را به آن ها داشته و برنامه های معاملاتی خود را براساس آن ها تنظیم کنند تا از تغییرات ناگهانی محافظت کنند.
  • Medium Impact:
این نوع از رویداد ها تاثیری متوسط بر بازار های مالی دارند. به این معنی که تاثیر آن ها بر قیمت ها٬ نه به اندازه ی رویداد های قابل ملاحظه زیاد است و نه به اندازه ی رویداد های با تاثیر کم٬ کم است و تاثیری متوسط و ملموس را بر بازار فارکس دارا هستند. نیاز است تا سرمایه گذاران توجه کافی را به این رویداد ها داشته باشند اما احتمالا نیازی به تنظیمات گسترده تری نسبت به رویداد های با تاثیر قابل ملاحظه نداشته باشند.
  • Low Impact:

این نوع از رویداد ها که به عنوان ( تاثیر کم ) شناخته می شوند٬ رویداد هایی هستند که توانایی ایجاد تغییرات بزرگی در بازار را نداشته و اغلب توجه چندانی به آن ها نمی شود. معامله گران معمولا از آن ها به عنوان اطلاعات مفید و مکمل برای تحلیل بازار استفاده می کنند.

5/5 - (5 امتیاز)
آنچه در این مطلب میخوانید !
دوره آموزش فارکس چه کسیست که امروزه لزوم آموزش در بازار های مالی را انکار...
مشاوره سرمایه گذاری در بازارهای مالی بدیهیست بازار های مالی برای افرادی که به تنهایی...
نرم افزار معاملاتی فارکس کو نرم‌افزارهای معاملات فارکس کو در قالب یک اندیکاتور و دو...
شرکت بین المللی فارکس کو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان!!

برای هماهنگی جلسه مشاوره تخصصی رایگان لطفا شماره تلفن خود را وارد کنید!