1. فارکس کو
  2. /
  3. مقالات آموزش فارکس
  4. /
  5. فارکس
  6. /
  7. همه چیز درباره تحلیل فاندامنتال
تحلیل فاندامنتال در بازار های مالی

همه چیز درباره تحلیل فاندامنتال

همه چیز درباره تحلیل فاندامنتال

یکی از روش های رایج و پراهمیت در تحلیل و بررسی سرمایه گذاری در بازار های مالی، استفاده از تحلیل فاندامنتال یا همان تحلیل بنیادی است که معمولا در آموزش فارکس نیز به آن اشاره می شود. این روش بر پایه ارزیابی اصول و عوامل اساسی و اقتصادی شرکت ها یا دارایی ها شکل گرفته است.

این اصول میتواند شامل درآمد، سود، سودآوری، نقدینگی، بدهی، موقعیت رقابتی در صنعت، تغییرات قیمت محصولات، مدیریت و استراتژی شرکت و … باشد. تحلیل فاندامنتال به طور گسترده ای در بازار سهام، بازار ارز، بازار سرمایه و دیگر بازار های مالی به کار گرفته می شود. در ادامه به بررسی کاملی از تحلیل فاندامنتال خواهیم پرداخت.

مراحل تحلیل فاندامنتال

۱. مراحل تحلیل فاندامنتال

تحلیل فاندامنتال از مراحل زیر را شامل می شود:

  • جمع‌آوری اطلاعات:

در این مرحله از مراحل تحلیل فاندامنتال، تجزیه گران و تحلیل گران فاندامنتال، شروع به جمع اوری اطلاعات مربوط به شرکت ها یا دارایی ها کرده و اطلاعاتی مثل گزارش‌های مالی، اخبار مرتبط با صنعت، تحلیل‌های بازار، داده‌های مالیاتی، گزارش های تحلیلی، مصاحبه‌های صورت گرفته با مدیران شرکت و هر نوع اطلاعات دیگری که مربوط به عملکرد و وضعیت فعلی و آینده شرکت یا دارایی‌ها باشد را جمع آوری می کنند.

  • تجزیه و تحلیل اطلاعات:

در این مرحله، تحلیل گر اطلاعات جمع اوری شده را تحلیل و بررسی کرده و شروع به ارزیابی مطالب جمع اوری شده می کند. تحلیل گران میتوانند برای این ارزیابی از معیار ها و ابزار های مختلفی مانند نسبت‌های مالی مانند نسبت PE و نسبت PEG، نسبت‌های ریسک و بازده، تحلیل SWOT، تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش و… استفاده کنند.

هدف اصلی از انجام این مرحله، درک عمیق تر از عملکرد مالی و همچنین عملکرد عملیاتی شرکت یا دارایی هاست تا بتوان ارزیابی دقیق تری از وضعیت و آینده آن ها به عمل آورد.

  • استخراج نتایج:

در مرحله استخراج نتایج، همانطور که میتوان حدس زد، نتایج تحلیل های بدست آمده استخراج و تفسیر می شوند. در این مرحله تحلیل گران فاندامنتال به ارائه پیش‌بینی‌ها، توصیه‌های سرمایه‌گذاری و توضیحاتی درباره امکان تأثیرات تغییراتی مانند تغییرات در صنعت یا تغییرات سیاستی بر شرکت یا دارایی‌ها می پردازند.

به عنوان مثال، یک تحلیل گر می تواند از نتایج تحلیل هایش به این نتیجه گیری برسد که شرکتی به واسطه استراتژی های موفق مدیریت و رشد پایدار در بازار، یک پیشنهاد سرمایه گذاری مناسب است.

تحلیل فاندامنتال در بازار های مالی

۲. عوامل تأثیرگذار در تحلیل فاندامنتال

تحلیل فاندامنتال توسط عوامل متعددی تأثیر می‌پذیرد، از جمله:

  • شرایط اقتصادی:

عوامل متعددی بر تحلیل فاندامنتال اثر گذارند. یکی از عوامل اساسی که تاثیر بسزایی بر این تحلیل دارد، وضعیت اقتصادی است. وضعیت اقتصادی از جمله رشد اقتصادی، نرخ بیکاری، نرخ تورم، نرخ افزایش قیمت‌ها و سیاست‌های پولی و مالی دولت هرکدام به نوعی قابل اهمیت هستند.

برای مثال، در اقتصادی همراه با رشد قوی، شرکت ها میتوانند سوددهی بیشتری داشته باشند که همین مورد بر افزایش ارزش سهام آن ها اثر گذار است. این درحالی است که در شرایط نزولی اقتصادی، امکان کاهش فروش و درنتیجه سود شرکت ها وجود دارد که همین عامل موجب کاهش ارزش سهام آن ها می شود.

  • عوامل صنعتی:

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر تحلیل فاندامنتال، وضعیت صنعت و رقابت در آن است که شامل رقابت‌ها، تغییرات تکنولوژی، قوانین و مقررات صنعتی و … می‌شود. برای مثال، امکان تحت تاثیر قرار گرفتن شرکت ها با ورود رقبای جدید و یا تغییرات تکنولوژی وجود دارد. همچنین شرایط کسب و کار و هزینه ها میتواند با تغییرات در قوانین و مقررات تغییر کرده و همین مورد بر عملکرد مالی شرکت ها اثر گذار است.

  • عوامل شرکتی:

عوامل داخلی شرکت نیز بر این تحلیل تاثیر گذارند. از جمله این عوامل میتوان به مواردی مثل مدیریت، استراتژی، عملکرد مالی، روند رشد، نقاط قوت و ضعف شرکت و… اشاره کرد. برای مثال، بهبود عملکرد مالی و رشد پایدار شرکت میتواند با مدیریتی قوی و کارامد محیا شده و برعکس، شرکتی با مدیریت ناکارآمد ممکن است با مشکلاتی مثل کاهش سوداوری یا افزایش بدهی همراه باشد.

روش های تحلیل فاندامنتال

۳.روش‌های تحلیل

تحلیل فاندامنتال دارای برخی روش های تحلیلی است از جمله:

  • تحلیل نسبت‌های مالی:

این روش تحلیلی بر اساس بررسی و ارزیابی نسبت‌های مالی شرکت یا دارایی‌ها شکل می‌گیرد که این نسبت ها شامل نسبت‌های سودآوری مانند نسبت سود به فروش، نسبت سود به دارایی‌ها، و نسبت سود به سرمایه گذاری، نسبت‌های ریسک مانند نسبت بدهی به سرمایه، نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام، و نسبت پوشش سود به بدهی و… هستند.

تحلیل نسبت های مالی میتواند به شرکت در مشخص کردن نقاط قوت و ضعف مالی یا دارایی ها و همچنین تغییرات زمانی در عملکرد مالی کمک کرده و مورد استفاده قرار گیرد.

  • تحلیل ترند قیمت:

در این روش، تحلیل گران تلاش میکنند تا با بررسی تغییرات قیمت دارایی ها٬ به تشخیص الگو ها و روند هایی که ممکن است در آینده اتفاق بیافتد دسترسی پیدا کنند. این مورد شامل استفاده از نمودارهای مختلف مانند نمودارهای خطی، میانگین متحرک و شاخص‌های فنی است و به سرمایه گذاران در تشخیص الگو های قیمتی و در نتیجه تصمیم گیری بهتر در سرمایه گذاری کمک میکند.

  • تحلیل SWOT:

تحلیل SWOT شامل بررسی نقاط قوت (Strengths)، ضعف‌ها (Weaknesses)، فرصت‌ها (Opportunities)، و تهدیدها (Threats) یک شرکت یا دارایی می‌شود. در این روش به تحلیل داخلی و خارجی شرکت پرداخته می شود و به سرمایه گذاران در بدست آوردن اطلاعاتی راجع به موقعیت فعلی و آینده شرکت و همچنین اتخاذ تصمیمات سرمایه گذاری بر اساس این تحلیل ها کمک می کند.

۴. نتیجه‌گیری

سرمایه گذاران میتوانند با استفاده از تحلیل فاندامنتال ، تصمیمات سرمایه گذاری خود را بر اساس اطلاعات اساسی و اقتصادی تنظیم کرده و در نتیجه از امکان تصمیم گیری بهتر برخوردار باشند.

البته توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که تحلیل فاندامنتال تنها یکی از روش های تحلیل بازار است و به سرمایه گذاران توصیه میشود که علاوه بر روش تحلیل فاندامنتال، از دیگر روش های تحلیلی نیز همراه با این روش استفاده کنند.

5/5 - (5 امتیاز)
آنچه در این مطلب میخوانید !
دوره آموزش فارکس چه کسیست که امروزه لزوم آموزش در بازار های مالی را انکار...
مشاوره سرمایه گذاری در بازارهای مالی بدیهیست بازار های مالی برای افرادی که به تنهایی...
نرم افزار معاملاتی فارکس کو نرم‌افزارهای معاملات فارکس کو در قالب یک اندیکاتور و دو...
شرکت بین المللی فارکس کو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان!!

برای هماهنگی جلسه مشاوره تخصصی رایگان لطفا شماره تلفن خود را وارد کنید!